Ik wil solliciteren op een bijbaantje

Zo rond de leeftijd van 14-15 jaar beginnen de eerste pubers eens te kijken naar een bijbaantje. Op deze leeftijd ga je immers steeds meer zelf beslissen. Je wilt zelf beslissen wat voor kleding je draagt, je wilt zelfstandiger zijn en vaak ook meer leuke dingen gaan doen met vrienden. Om dit alles te realiseren is natuurlijk geld nodig.

Ouders op hun beurt vinden het belangrijk dat kinderen van desbetreffende leeftijd met geld om leren gaan. De waarde van geld inzien is iets wat veel kinderen gaandeweg moeten leren. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is door kinderen een bijbaantje te laten nemen. Een bijbaantje zorgt ervoor dat kinderen zelf voor hun geld leren werken en daardoor beter de waarde van geld leren inzien.

Waar men vroeger winkel na winkel afging om te vragen of er nog wat werk was, is het vinden van een bijbaantje tegenwoordig makkelijker dan ooit! Op online vacaturebanken zoals www.zoekbijbaan.nl is het erg makkelijk zoeken naar een leuk bijbaantje. Je kunt de vacatures op zulke sites filteren op interessegebied en regio’s, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt. Wanneer je een leuke vacature hebt gevonden kun je direct solliciteren.

Solliciteren klinkt erg lastig en als iets wat alleen ouderen doen. Echter, wanneer jij een bijbaantje als vakkenvuller wilt, zal je haast en zeker ook een keer moeten solliciteren. De eisen aan zo’n sollicitatie zijn natuurlijk een stuk lager dan voor volwassenen. Wanneer jij wilt solliciteren voor een simpel bijbaantje, dan volstaat een korte motivatiebrief en een kleine cv vaak. Het schrijven van zo’n sollicitatiebrief en het maken van een cv is natuurlijk erg goed voor je ervaring. Je leert op deze manier al een beetje hoe je zo’n brief moet schrijven en hoe je een cv moet maken. Op internet staan veel voorbeelden en hulpmiddelen over hoe je een sollicitatiebrief en cv moet maken. Wat je wellicht beter kunt doen is je ouders vragen je te helpen. Daar leer je immers het meeste van!

Categoriën:

CV building, Solliciteren
Geen Reacties op “Ik wil solliciteren op een bijbaantje”

Geef een reactie