Werk aan je vaardigheden voor jouw ideale job

Je eerste stap in de carrièremarkt zetten, het kan overweldigend zijn. Om goed voorbereid te zijn, kan je gebruik maken van loopbaanbegeleiding. Want niemand is zoals jij en dat is net jouw kracht!

Loopbaanbegeleiding kan je helpen om je persoonlijk functioneren in je baan te verbeteren. Meer assertiviteit kweken, beter communiceren, beter samenwerken, werken aan je leiderschapskwaliteiten of je empathisch vermogen versterken, aan elk ontwikkelingspunt kan er gewerkt worden. Op deze manier krijg je meer zelfvertrouwen en verbeter je je functioneren, zo kan je je klaarstomen voor je eerste job of voor de volgende stap in je carrière. Bovendien blijft het ontwikkelen van je vaardigheden gedurende je hele carrière nuttig.

Hoe gaat loopbaanbegeleiding in z’n werk? Om een begeleidingstraject te starten, kan je in een vrijblijvend intakegesprek met een loopbaancoach bespreken op welke vlakken je graag gecoacht wil worden of welke competenties een meerwaarde kunnen zijn voor de job waar je voor wil solliciteren. Door gerichte vraagstelling verdiept de loopbaancoach zin in jouw situatie en je wensen. Daarna wordt er een persoonlijk plan van aanpak opgesteld, helemaal op maat van wat jij wil bereiken.

Hierna ga je samen met de loopbaancoach aan de slag met doelgerichte opdrachten en het doorlopen van situaties waarin je vastloopt of waarin je jezelf wil verbeteren. Hierbij kan ook een beroepskeuzetest, competentietest of persoonlijkheidstest worden ingezet om je sterktes, valkuilen en leerpunten te ontdekken. Met de kennis van al deze informatie, biedt de loopbaancoach jou de juiste instrumenten aan om je vraag of probleem te beantwoorden en op te lossen.

Tot slot, een overzicht van de vijf fases die je stap voor stap naar je doel lijden:

  1. Kennismaken en vertrouwen creëren tussen jou en je coach
  2. Analyseren van jouw vraag of probleem en het opstellen van een plan van aanpak op maat.
  3. Creëren van inzichten en aanleren van nieuwe technieken
  4. Toepassen van de nieuwe inzichten en technieken
  5. Evaluatie of je doel(en) werden bereikt

En zo ben jij klaar om sterk aan je carrière te beginnen!

Categoriën:

Solliciteren
Geen Reacties op “Werk aan je vaardigheden voor jouw ideale job”

Geef een reactie