Op zoek naar werk in het MBO?

Ben jij op zoek naar vacatures in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO)? Dan ben je bij NIVVO aan het juiste adres. Daar hebben ze vele MBO-vacatures, zowel voor eerstegraads als tweedegraads leraren. NIVVO heeft connecties door het hele land met verschillende MBO-scholen. Je kunt bij NIVVO terecht voor tijdelijke vacatures en vacatures voor onbepaalde tijd.

Inschrijven voor een vacature

Zie je in deze onderwijsvacaturebank een interessante vacature? Dan moet je je eerst inschrijven voor de desbetreffende vacature. Daarbij zijn twee punten erg belangrijk: je motivatie en CV. Je CV moet volledig en helder zijn. Richt je hier vooral op de kennis en ervaring die je hebt. Scholen zijn hier echt naar op zoek. Een goed CV geeft je meer kans op een intake- en sollicitatiegesprek. Ten tweede is je motivatie erg belangrijk. Waarom ben je geschikt voor deze functie? Waarom kies je voor deze school? Laat duidelijk zien wat je drive is.

Het vervolg: een intakegesprek

Als je motivatie en CV goed passen bij de vacature, wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek bij NIVVO. Let op: dit is nog niet een sollicitatiegesprek met de school. Dit intakegesprek voer je met een adviseur. Deze persoon beoordeelt of je geschikt bent voor de school. Als je bekwaam wordt geacht, zal er een sollicitatiegesprek plaatsvinden op de school.

De volgende stap: het sollicitatiegesprek

Wanneer je na het intakegesprek “goedgekeurd” wordt, volgt er een sollicitatiegesprek op de MBO-school. Indien het mogelijk is, gaat er iemand met je mee op het sollicitatiegesprek. Een extra service die NIVVO biedt, is dat ze van te voren samen met jou het sollicitatiegesprek oefenen. Zo kom je goed voorbereid op het gesprek.

Wachten op de uitslag

Helaas is het zo dat je zeer waarschijnlijk niet de enige sollicitant bent. Na het gesprek volgt dus een spannende tijd. Ben je aangenomen of niet? Als je wordt aangenomen stelt NIVVO samen met jou en de school een contract op. Ben je afgewezen? Niet getreurd, dan kun je gewoon verder met de zoektocht samen met NIVVO. De adviseur van NIVVO heeft je immers al bekwaam beoordeeld, dus die perfecte (tijdelijke of vaste) baan komt zeker op je pad.

Categoriën:

Werk zoeken
Geen Reacties op “Op zoek naar werk in het MBO?”

Geef een reactie