Assessment afleggen

Een assessment afleggen. De meeste mensen ontkomen er tegenwoordig niet meer aan wanneer zij solliciteren voor een baan: het afleggen van een assessment. In je directe omgeving zul je voldoende mensen vinden die zeggen dat voorbereiding voor een assessment onnodig is. Is een assessment niet om te laten zien wie je bent en wat je kunt? Waarom zou je een assessment voorbereiden? Jezelf zijn volstaat toch? Echter is dit geen juiste gedachte. Veel bedrijven en assessment centra verwachten een gedegen voorbereiding en verdisconteren dit in de normering. Daarom zal een echte cvbuilder niet slechts op papier goed uit de verf willen komen, maar geldt dit in nog grotere mate voor de prestatie tijdens een assessment!

Wat houdt een assessment in?

Alvorens te beginnen is het interessant om te weten wat de term assessment inhoudt. De Van Dale spreekt over een ‘beoordeling van een sollicitant of werknemer op geschiktheid voor een functie’ (bron: Van Dale). Deze beoordeling valt samen met zowel een psychologische als een praktische kant. De psychologische test is bij de meeste mensen bekend en op het internet zijn vele testen te vinden die je hierop kunnen voorbereiden. De praktische kant van een assessment wordt veelal ingevuld door een rollenspel. Er bestaan verschillende assessments, afhankelijk van het doel. Hierbij kan er onderscheid   gemaakt worden tussen assessments ten behoeve van selectie, persoonlijke   ontwikkeling of beroepskeuze.

Wat je verder moet weten over assessment

Nu betekenis is gegeven aan de term assessment, is het interessant om te weten hoe je je goed voorbereid op een assessment, welke literatuur daarbij van toepassing is, wat precies de onderdelen zijn van een assessment en wat de testen zijn die je tijdens een assessment kunt verwachten. Gelukkig onthouden we je niet van deze informatie over een assessment en kun je dat op Cvbuilding.nl lezen. Doe er je voordeel mee en zorg dat je jouw marktpositie verbetert

Categoriën:

Assessment
Geen Reacties op “Assessment afleggen”

Geef een reactie